Fri fragt ved køb over 499,- / Flot gave når du køber for mere end 1.000,-

11 jun 2022

HVAD GØR SERUM?

Blog image

Mange tror, at serum er et tilvalg og ikke en nødvendighed i den daglige hudplejerutine. Det er en helt forkert tilgang at have til serum. Faktisk er serum nemlig et af de vigtigste trin i hudplejen og vi gennemgår her hvad det er, hvad det kan og hvorfor serum er så vigtig.

Vi bliver så ofte spurgt om, hvad et serum er, og hvordan man bruger det korrekt. Serum er en super innovativ, meget moderne del af en hudplejerutine og burde være på alles badeværelse. Her vil vi se nærmere på dette vigtige hudplejetrin, hvordan du vælger det serum, der passer til dine hudplejebehov, og hvornår du skal anvende det.

Ofte er det sådan, at serum er et af det dyrere produkt til ens hud. Det med god grund. Serum er typisk en intensiv specialfremstillet væske, der er fyldt med aktive ingredienser. Det er muligt at få et serum som typisk er tilrettelagt mod et specifikt hudproblem hvorfor sera netop er så specielle.

Hvad er et serum?

Serum spiller en grundlæggende rolle i din huds generelle sundhed og udseende. De er fugtgivende, hudstyrkende og ultra-nærende koncentrater, som kan være vand- eller vandlipidbaserede. Serum bør bruges efter ansigtsrens og før en dag- eller natcreme; de går forud, men erstatter ikke en fugtighedscreme. Konsistensen på et serum er som sagt typisk meget tynd. Alt efter brand og type serum kan den være lettere farvet eller nærmest ligne vand. Et serum trænger nemmere ned i de dybere hudlag end fx cremer eller olie gør, hvorfor den kan arbejde med et eventuelt problem i huden allerede fra dens kilde.

Hvad gør de?

Et serum leverer en koncentreret form for ingredienser ind i din hud, enten for at målrette mod en specifik hudtilstand såsom at øge hydrering, berolige irritation og hjælpe med at udjævne mørke pletter og hyper pigmentering, eller for at hjælpe dig med at nå dine hudplejemål, såsom at øge udstrålingen eller tilføje et lag af beskyttelse mod UVA / UVB stråler eller HEV blåt lys forurening. Vi kalder serum for hudplejens “elektriske værktøj” på grund af deres evne til at trænge dybt og hurtigt ind i huden for at løse problemer med aktive ingredienser, som enten har en vis molekylstørrelse eller er specielt indkapslet for at nå et specifikt hudlag. Så kort sagt er den primære opgave for et serum, at den skal gå ind i huden og løse et eller flere specifikke udfordringer ens hud har. Grundens dens konsistens og høje indhold af de aktive ingredienser, ses resultater hurtigere end hvis man eksempelvis kun benyttede sig af en almindelig dagcreme. Et serums virke er netop, at den skal trænge ned i de dybeste hudlag og afbalancere de udfordringer du måtte have med din hud.

Hvordan adskiller et serum sig fra en fugtighedscreme?

Serum er ikke tænkt som en erstatning for en dag- eller natcreme, men derimod en vigtig tilføjelse. For eksempel, mens hyaluronsyre i cremer er gode til at tilføre de overfladiske lag af huden fugt, kan den dog ikke understøtte hudens grundlæggende fugtreservoirer på grund af den blokerende effekt af lipiderne i en creme. Serum er normalt formuleret med koncentrerede mængder af aktive ingredienser; deres bestanddele har enten en vis molekylestørrelse eller er specielt indkapslet til at levere aktive ingredienser til dybere hudlag. Så mens cremer skal bruges til at nære huden med dyrebare lipider og forsegle huden som et sidste skridt mod ydre påvirkninger, har serum et andet fokus.

Sådan påfører du serum

Det er ligetil at bruge et serum. Når ens hud er renset af, både morgen og aften, så bruger man enkelte dråber serum og fordeler det jævnt i huden. Typisk vil huden absorbere serummen hurtig hvorfor det er vigtigt, at man efterfølgende benytter sig af cremer og andre relevante trin i ens hudplejerutine. I enkelte serum er der så mange aktive ingredienser i, at huden skal vænne sig til dét hvorfor det anbefales, at man kun påfører den pågældende serum én gang om dagen. Udover det bruges serum både morgen og aften.

De fleste af serumerne i Lantz serum serie skal bruges før en af ​Lantz ansigtscremer for at sikre optimal optagelse, men der er en bestemt rækkefølge for at påføre dem. Der er to typer serum: vandbaserede (klare) sera og vandlipidbaserede sera. Vi anbefaler at påføre de vandbaserede serum (de ser gennemsigtige/vandige ud) før FACE CREAM. Vand-lipidserumerne og Sun Drops fungerer godt alene eller kan blendes i din fugtighedscreme. Hvis du ønsker at kombinere begge dele, så brug først vandbaseret og det vandlipidbaserede serum bagefter – og derefter fugtighedscreme. Når du påfører et serum, skal du sørge for, at det er absorberet i huden, inden du påfører det næste lag. Derefter, for at ‘forsegle’ i serummet, bør du altid påføre en fugtighedscreme, ansigtscreme eller ansigtsolie oven på.

  1. Fordel en fuld pipette i dine håndflader
  2. Påfør på ansigt og hals med en blid klappende bevægelse. Undgå øjenområdet.
  3. Massér serummet ind i huden med blide opadgående bevægelser.

Sådan vælger du det rigtige serum

Da der findes så mange former for serummer, er det vigtigt, at man er afklaret med hvilket hudproblem man har eller om man ønsker at bruge et serum for at forebygge eksempelvis aldring eller rynker. Der findes en bred vifte der kan forbedre hudens fugtbalance, justere kollagenniveauet, tilføje vitaminer eller forfine linjer og rynker. Hvis man har hud i udbrud som teenager kan man altså sagtens allerede benytte sig af et serum – vi anbefaler det faktisk til alle uanset aldersgruppe, hudproblem eller hudstrukturstype.

Vi har hos Lantz designet et bredt udvalg af forskellige ansigtsserum for at imødekomme bestemte hud behov. Beroligende, lysnende, fugtgivende, anti-aging, solbeskyttende, anti-akne osv. så afhængigt af dine specifikke behov – dvs. hvis du ønsker anti-aging og beroligende fordele, kan du beslutte at inkludere begge serum i din hudplejerutine og de skal anvendes individuelt. Du skal altså ikke begynde at blende to serummer sammen.

Her er en kort beskrivelse af alle sera i Lantz kollektionen, hvilke egenskaber de indeholder, og hvornår du bør anvende dem:

Pro Eye Faceserum

Øjen serummet byder på en avanceret formel, der genopfrisker og lysner hudens udseende omkring øjenområdet. Det udmærker sig ved at synligt reducere forekomsten af hævelser, rynker og mørke rander. Find produktet her.

Anvendelse: Morgen og aften inden du påfører eye gel.

Vejledning: Duppes fra øjenkrog og ud med din ringfinger. Skal ikke anvendes på øjenlåg.

Tip: God til vores lysbrille (Eye Wrinkle Remover)

 

 

 

 

 

Collagen Faceserum

Kollagen serum er et ansigtsserum med løftende effekt, som hjælper med at gendanne hudens fasthed, tæthed og elasticitet, bekæmper rynker og forbedrer vævskvalitet og styrke. Huden genvinder sin vitalitet, porerne strammes, og rynkerne nedtones. Fugten balanceres. Vi udvinder kollagen fra Tremella planten. Find produktet her.

Anvendelse: Morgen og/eller aften inden du påfører creme.

Vejledning: Påfør på ansigt og hals med en blid klappende bevægelse. Massér derefter serummet ned i huden. Undgå øjenområdet.

Tip: God til vores lysmasken (LED Light Facial Mask, alle farver lys)

 

 

 

 

 

Vitamin C Faceserum

Vitamin C serummet, giver din hud et naturligt løft og antioxidant beskyttelse, der forebygger huden mod miljømæssige stressfaktorer – mindsker solpletter og misfarvninger og booster kollagen-produktionen for at skabe en strammere hud. Find produktet her.

Anvendelse: Morgen inden du påfører creme.

Vejledning: Påfør på ansigt og hals med en blid klappende bevægelse. Massér derefter serummet ned i huden. Undgå øjenområdet.

Tip: God til vores lysmasken (LED Light Facial Mask, gult lys)

 

 

 

 

 

Niacinamide Faceserum

Vores Niacinamide serum er formuleret til, at nære og lysne udseendet af en kedelig, og træt hud. Hjælper med at forbedre ujævn tone, og udglatter huden, for en fornyet, og mere strålende glød. Niacinamid kan være nyttigt ved svær acne, især inflammatoriske former som papler og pustler. Over tid kan du se færre læsioner og forbedret hudstruktur. Find produktet her.

Anvendelse: Morgen inden du påfører creme.

Vejledning: Påfør på ansigt og hals med en blid klappende bevægelse. Massér derefter serummet ned i huden. Undgå øjenområdet.

Tip: God til vores lysmasken (LED Light Facial Mask, blåt lys)

 

 

 

 

 

Hyaluronic Acid Faceserum

Bedste Hyaluronsyre serum som intensivt fugter og booster huden for at reducere fine linjer og rynker. Find produktet her.

Anvendelse: Morgen og/eller aften inden du påfører creme.

Vejledning: Påfør på ansigt og hals med en blid klappende bevægelse. Massér derefter serummet ned i huden. Undgå øjenområdet.

Tip: God til vores lysmasken (LED Light Facial Mask, rødt lys)

 

 

 

 

 

Retinol Faceserum

Vores Retinol Serum, kombineret med en blanding af Vitamin E, kan tømme porer, forebygge fremtidige udbrud og mindske akne. Retinol har en molekylær struktur, der er lille nok til at bryde gennem de nederste hudlag og forbedre dens tekstur. Retinol glatter og toner huden for at genskabe spændstighed og et blødere og mere strålende udseende. Find produktet her.

Anvendelse: Morgen og/eller aften inden du påfører creme. Bruges retinol om morgenen husk faktor.

Vejledning: Påfør på ansigt og hals med en blid klappende bevægelse. Massér derefter serummet ned i huden. Undgå øjenområdet.

Tip: God at anvende med lyspen, for lokalt at udfordre akne spots og fine linjer og rynker. (Pro Eye massager)

 

 

 

 

 

Sun Drops SPF 30 & 50

Sol serum SPF 30 & 50 giver en kombination af bredspektret beskyttelse og anti-aging hudpleje for at beskytte huden mod UVA- og UVB-stråler, mens den nærer med helende, fugtgivende og antioxiderende ingredienser. Cassia-ekstrakt, vitamin E, beta-glucan, og hyaluronsyre hjælper med at fugte og berolige huden, mens grøn te-bladekstrakt og kamilleblomst beskytter mod oxidativ skade. Find produktet her.

Anvendelse: Som sidste step i din hudplejerutine. Sol serum anvendes alene, eller blendes med din moisturizer.

Vejledning: Påfør rigeligt 15 minutter før soleksponering og påfør ofte igen, især efter at have svedt, svømmet eller tørret af med et håndklæde.

 

 

 

 

 

 

Afslutningsvis har mange også hørt om essens og forveksler det ofte med et serum. En essens er ikke et serum! En essens kan være rigtig god for at tilføje ren fugt til huden men en essens indeholder ikke ingredienser til at bearbejde et specifikt hudproblem. Derudover er indholdet af ingredienserne i en essens typisk langt fra så aktive som i et serum samt at koncentrationen også er væsentlig lavere i en serum.

Hvis du gerne vil i kontakt med os omkring spørgsmål, eller planlægge en virtuel konsultation for at hjælpe med at beslutte, hvilke serum der skal indarbejdes i din rutine, så kontakt os her.

 

 

Artiklen er skrevet af

Lantz CPH

Fantastiske produkter og personlig kundeservice

Læs selv kundernes anmeldelser af Lantz Copenhagen

Mette

Anbefaler Lantzcph

Bedste lys masker og serums, jeg har prøvet 🦋

De skønneste produkter Med en fantastisk dame bag ...altid hjælp hvis du er i tvivl ,som aldrig oversælger 🦋 Mine mørke rande under øjnene er blevet ikke blot meget bedre.. men så fine at jeg nu ikke længere bruger concealer ... takket være lysmasken og…

Læs hele anmeldelsen på TrustPilot.

Mathilde

Anbefaler Lantzcph

De bedste produkter jeg har prøvet!

Jeg elsker alle produkterne jeg har fra fra Lantz copenhagen! Havde rigtig mange problemer med både tør og uren hud inden jeg skiftede hen til Lantz Copenhagen men har ikke haft noget siden. udover det bruger jeg også både mascaraen og læbeprodukterne hver dag som…

Læs hele anmeldelsen på TrustPilot.

lene

Anbefaler Lantzcph

God dialog

God dialog Hurtigt levering Skønne produkter ⭐⭐⭐⭐⭐ Jeg har prøvet flere forskellige produkter, masker som jeg virkelig mærkes gode, lysterapi ses en god forskel på huden. Pleje produkter som er skønne. Elsker at bruge maske før sengetid og mærke huden fantastisk dagen efter Mange ⭐⭐⭐⭐⭐…

Læs hele anmeldelsen på TrustPilot.

Christina

Anbefaler Lantzcph

Mine bedste anbefalinger

Mine bedste anbefalinger. Jeg har handlet hos Lantz Copenhagen flere gange (magnetiske vipper, makeup og hudplejeprodukter). Jeg har indtryk af en seriøs virksomhed som gør sig umage med at udvikle gode produkter.

Læs hele anmeldelsen på TrustPilot.

Anna Fink

Anbefaler Lantzcph

Fuld tilfredshed med produkter og service

Jeg er blevet afhængig af produkter fra Lantz Copenhagen! 🧖🏻‍♀️💆🏻‍♀️🧴 Jeg bruger dag- og natcreme, øjengel, øjenserum og lyspen. Især øjenserummen vil jeg fremhæve, da jeg altid har haft kroniske render under øjnene og hverken livsstilsændring eller filler har kunne hjælpe. De er ikke væk,…

Læs hele anmeldelsen på TrustPilot.

Jeanette Nielsen

Anbefaler Lantzcph

produkterne har taget år af mit udsendende

Jeg er blæst væk over kvaliteten af produkterne, og fatter slet ikke at priserne kan være så lave. Kundeservice er tydeligt en æressag, information omkring produkterne og brugen af dem kommer med ud ved hver ordre. De står hele tiden på spring til at hjælpe,…

Læs hele anmeldelsen på TrustPilot.

Sus Jordhøj

Anbefaler Lantzcph

Hurtigt levering bedste service hvis…

Hurtigt levering bedste service hvis noget skal rettes ....god sommer Vh sus

Læs hele anmeldelsen på TrustPilot.

Emilie Tjørnelund

Anbefaler Lantzcph

Super lækre produkter!!

Jeg har haft fornøjelsen af at prøve Camillas skønne produkter. Specielt hendes YOU bokse er geniale og til vanvittige priser sammenlignet med den værdi du får! Mine yndlingsprodukter er Pro Mascara Længde og Pro Eye Serum. Lantz Copenhagen har min største anbefaling! 😍

Læs hele anmeldelsen på TrustPilot.

Christina Jarkass

Anbefaler Lantzcph

Fantastiske og lækre produkter

Jeg har nu i nogle år brugt produkterne fra Lantz Copenhagen. Jeg er VILD med dem. Bruger dagligt Vitamin C Ansigts Serum - syntes at den giver en lækker glød. Dag og Nat cremen er noget af det bedste jeg har brugt - giver både…

Læs hele anmeldelsen på TrustPilot.

Jonny Jørgensen

Anbefaler Lantzcph

Christina Hansen

Anbefaler Lantzcph

Jeg er virkelig glad for de magnetiske…

Jeg er virkelig glad for de magnetiske vipper. Mine bedste anbefalinger.

Læs hele anmeldelsen på TrustPilot.

camilla christoffersen

Anbefaler Lantzcph

5 stjerner herfra

Bøvlede lidt med en lysmaske der var defekt - skrev en mail til Camilla en sen aften og forventede absolut ikke svar så hurtigt, men 5 minutter efter var der svar og at jeg gerne måtte sende masken retur. Dagen efter pakken var modtaget fik…

Læs hele anmeldelsen på TrustPilot.

Michelle Arnhof Schrøder

Anbefaler Lantzcph

Det bedte jeg har gjort for mig selv, længe!

Jeg har de sidste måneder brugt produkterne fra Lantz Copenhagen præcist efter Camillas anvisninger og jeg er blæst omkuld af resultatet. Jeg har været hårdt ramt af stress og hormon ubalance så min hud var ramt af acne ligende tilstand og intet hjalp mig, har…

Læs hele anmeldelsen på TrustPilot.

Catja Bordoy

Anbefaler Lantzcph

Super service, hurtig levering og lækre produkter uanset hvilken hudtype du er.

Super service, hurtig tilbagemelding ved spørgsmål samt hurtig levering. God og guidet vejledning som er tilpasset tin din hud, såfremt du har brug for dette. Jeg har været så glad, for alle mine produkter fra Lantz, særligt hamp serien til sensitiv hud. Derudover har de…

Læs hele anmeldelsen på TrustPilot.

Ravi Holst

Anbefaler Lantzcph

Kæmpe anbefaling - loyal kunde!

Jeg har flere gange haft gode købsoplevelser hos Lantz og har endda også kunne glæde nogle af mine venner med produkter fra Lantz CPH som de har fået i gave. Jeg har været - og er faktisk stadig - stor fan og meget begejstret for…

Læs hele anmeldelsen på TrustPilot.

Karina & Flemming

Anbefaler Lantzcph

Let, tilgængelig & budgetvenlig

Lysmasken er let at bruge, og god til normal eller let udfordret hud. Lys pen, med serum er god til sart, sensitive øjne. Desværre ikke en udpræget mærkbar bedring for mig, i forhold til rosecea. Rigtig god vejledning fra C Lantz

Læs hele anmeldelsen på TrustPilot.

Bob Gqm

Anbefaler Lantzcph

Har nu haft lys masken en uge og kan…

Har nu haft lys masken en uge og kan allerede se Effekten lys terapien har på min hud og hvordan den tager imod hudpleje 👌 meget positivt og deres Sheetmasker er virkelig valuta for pengene jeg har prøvet mange brands men her er virkelig godt…

Læs hele anmeldelsen på TrustPilot.

Lise Dræby Madsen

Anbefaler Lantzcph

Dejligt med en hudplejeserie som både…

Dejligt med en hudplejeserie som både virker og er til at betale. Jeg er vild med både serum og cremerne. Super god vejledning om produkterne og så var leveringen meget hurtig. Jeg går meget op i at der ikke er parfume i min hudpleje og…

Læs hele anmeldelsen på TrustPilot.

Amalie Pedersen

Anbefaler Lantzcph

Varmeste anbefaling her fra

Lækre produkter, som lever op til det “lovede” ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ Hurtig levering og service i top 👍🏼

Læs hele anmeldelsen på TrustPilot.

Sus Jordhøj

Anbefaler Lantzcph

Fuld tilfreds med den service lantz gir…

Fuld tilfreds med den service lantz gir mig,venlig og hjælpsom hvis man har nogle spørgsmål så blir det taget op hurtigt så kæmpe stor TAK for den dejlige service plus lækre produkter Mvh sus

Læs hele anmeldelsen på TrustPilot.

Giv en anmedelse på Trustpilot

Tryk på linket og giv Lantz Copenhagen en anmeldelse

Skriv en anmeldelse

Følg med på Instagram

@LANTZ_COPENHAGEN